Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Hooglugt


Huisartsenpraktijk Hooglugt

Uiterwaard 9
1703 MB Heerhugowaard
Telefoon: 072-5743142

huisartsenpraktijkhooglugt.praktijkinfo.nl


Home

Welkom op de website van onze nieuwe huisartsenpraktijk!

Voor oa informatie over de praktijk, het aanvragen van herhaalmedicatie en het opzoeken van informatie, kunt u op deze website terecht. Een complete medische encyclopedie, een reiswijzer en informatie over geneesmiddelen, uit betrouwbare bron, vindt u hier.

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!


Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 8 en 17 uur. Als u belt dat u eraan komt, kunnen wij alvast rekening houden met uw komst.

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 8:00u tot 17:00u.

Openingstijden van tot
Maandag 08:00 17:00
Dinsdag 08:00 17:00
Woensdag 08:00 17:00
Donderdag 08:00 17:00
Vrijdag 08:00 17:00

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak


Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt onze praktijk praktisch de hele dag bereiken voor het maken van afspraken, het aanvragen van herhaalrecepten of voor vragen aan de assistente. Tussen 10:00 en 10:30 hebben wij overleg en tussen 12:30u en 13:00u lunchen wij. Dan kunt u ons alleen voor spoed bereiken door op de 1 te drukken. Voor eenvoudige vragen aan de huisarts kunt u ook gebruik maken van het telefonisch spreekuur, iedere dag tussen 13:30 tot 14:00. Als u die dag nog een afspraak wilt hebben, is het verstandig om zo vroeg mogelijk op die dag te bellen.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meer dan een klacht of vraag? Geen probleem, maar geef het aan bij het maken van de afspraak dan kunnen wij er rekening mee houden in onze agenda.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonisch spreekuur

Telefonisch spreekuur
Het nummer voor het telefonisch spreekuur is: 072-5743142
Voor eenvoudige vragen aan de huisarts kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.
Het telefonisch spreekuur vindt iedere werkdag plaats tussen 13:30 en 14:00 uur. Het kan bij drukte zijn dat u even moet wachten. Ook al is het druk, worden wel alle vragen beantwoord.

Uitslagen
Voor uitslagen kunt u tijdens openingstijden bellen met de assistente.

Avond-,nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost/doktersdienst

De waarneming 's avonds, 's nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost Alkmaar. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio Alkmaar samen.

Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.

Afspraken

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost

Het adres van de huisartsenpost is:

Huisartsenpost Alkmaar
Hertog Aalbrechtweg
1823 DL Alkmaar
Telefoon 072-5180618
www.honk.nl/huisartsenpost

Assistentie en praktijkondersteuning

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor een van de spreekuren, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

U kunt bij de assistente verder terecht voor:

 • herhaalrecepten                                                                                                                                                       
 • het assistentenspreekuur
 • het meten van de bloeddruk
 • aanstippen van wratten
 • verbinden van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • urine onderzoek
 • suikercontrole
 • uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
 • zwachtelen en tapen
 • verstrekken van informatie


Maak hiervoor telefonisch een afspraak tijdens openingstijden.

Ook zijn er in de praktijk praktijkondersteuners aan het werk, zij verlenen zorg voor psychische klachten (POH-GGZ), of verlenen ook de zorg die nodig is voor mensen met chronische ziekten zoals suikerziekte, hoge bloeddruk en longziekten. (POH-somatiek).